Inom felmarginalen

IMG_4503Svenska Dagbladet och Sifo presenterar idag en ny väljarundersökning.

Inga förändringar är signifikanta, och man skulle därför kunna tro att det inte skulle göras så stort väsen av undersökningen.

Men inte då. “Terrordåden har gjort det jämnare mellan de båda sidorna”, säger SIFO-chefen.

Och fortsätter: “Alliansen har gått från ett signifikant övertag till att man inte längre kan se någon statistiskt säkerställd skillnad mellan blocken. De rödgröna har stärkts efter attackerna i Paris”.

Men det fanns ju inga signikanta förändringar.

Den tillfrågade statsvetaren (väl medveten om att det egentligen inte finns så mycket att tolka) säger att: “Om s går framåt är det sannolikt ett uttryck för att dess företrädare … syns mycket i medierna. Det skulle också kunna vara ett tecken på att väljarna tycker att partiet lyckats agera statsmannamässigt”.

Så skulle det kunna vara, eller så är det inte så.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inom felmarginalen

  1. marja lemne skriver:

    i vårt omfattande granskningssamhälle borde väl någon snart granska bruka och missbruk samt övertolkningar av icke-signifikanta förändringar i dessa opinionsundersökning. Glädjande nog toppar denna undersökning inte alla medier.tycker Marja (lemne)

    Gilla

  2. bengtjacobsson skriver:

    Korrekt att den inte ”toppar”, men det blev ändå en nyhet i SvD, DN, Expressen, SvT, GP etc, så den tegs heller inte ihjäl.

    Gilla

Lämna en kommentar