Myndigheterna paraderar

IMG_4643Man borde kanske ta höjd för nånting.

Sverige är snart med i Nato, och om man får tro alla svenska försvarspolitiker borde det göra att vi skulle kunna känna oss lite säkrare än tidigare.

Fast det verkar inte riktigt så.

Den här veckan har vi sett en kavalkad av myndigheter som har gjort sitt bästa för att skrämma livet ur medborgarna.

I måndags var det MUST-dagen, då den myndigheten sa att säkerhetsriskerna har ökat det senaste året. ”Vi har inget andrum, vi måste agera nu”, sa Mustchefen Nilsson.

I onsdags var det SÄPO-dagen, då den myndigheten sa att vi måste leva med det allvarliga säkerhetsläget. ”Säpo tar höjd för att läget kan förvärras ytterligare”, så Säpochefen von Essen.

I dag är det FRA-dagen, då den myndigheten säger att förra året var ”ett år av allvarligare hot än någonsin”. ”Det är en perfekt storm”, säger FRA-chefen Lyrvall.

Jag är osäker på om man bör ta någon som använder uttrycket perfekt storm på allvar … men nog verkar det vara ett krisartat läge.

Den här typen av koordinerade finansieringsförsök från statliga myndigheter ser man ganska sällan.

Regeringen säger sig i andra sammanhang inte vilja ha myndigheter som agerar politiskt, men kommer kanske heller inte att klaga.

Och frågan är väl hur man som enskild ska reagera på den massiva satsningen på att inskärpa lägets allvar.

Kanske borde man ta höjd för någonting.

Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Myndigheterna paraderar

  1. notgubben skriver:

    Jo, du har nog rätt i att det är skäl att ”ta höjd”. Och inte bara då det gäller rent militära hot. Det ökande våldet i samhället, de våldsamt ökande bedrägerierna, det allt våldsammare vädret. Var för sig är de här fenomenen illa nog, sammantaget bäddar de för en kommande katastrof. Kanske inte för oss som börjar bli på den äldre sidan, men för våra efterkommande.

    Gilla

Lämna en kommentar