Följ oss för vi följer er

Nu vid årsskiftet blev Säkerhetspolisen (Säpo) en egen myndighet. Den nya myndigheten började omedelbart att twittra. Den första tweeten löd: ”För säkerhets skull finns vi nu på Twitter. Följ oss, för vi följer er”.

Måhända följer den nya myndigheten en internationell trend att skoja till det om sin egen verksamhet. CIA:s första tweet i juni 2014 löd så här: ”We can neither confirm nor deny that this is our first tweet”. CIA har förresten också på sin hemsida en Kid’s Zone där barn i olika åldrar kan få veta vad CIA ägnar sig åt (fast de berättar lyckligtvis inte allt).

Säpo skulle kanske också kunna snegla på SIS/MI6 i Storbritannien vars verksamhet enligt hemsidan styrs av fyra värden: integrity, making a difference, teamwork och innovation. Jargong kallas det. Tre av ledorden behöver inte översättas. Det fjärde – “making a difference” – är väl det som på nusvenska heter att göra skillnad.

”Följ oss, för vi följer er”. Det är inte utan att jag erinrar mig Hasse & Tage-revyn Glaset i örat från 1974. Där fanns en sketch där Tage Danielsson berättade om Säpos nya PR-drive. Säpo skulle börja köra med helt öppna kort: “Kom och se; så här är vi; så här jobbar vi; det står vi för; se på Säpo”.

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s