Stamford Bridge

IMG_3429Den 18 augusti 1971 satt jag på en läktare på Stamford Bridge tillsammans med 54 000 andra och såg Manchester United slå Chelsea med 3-2 (matchprogrammet som kostade 5 pence till höger).

Jag var i London för första gången, och ensam. Stipendium från gymnasiet och pengar från sommarjobb betalade resan. Det var en pojkdröm att få se Petticoat Lane, Madame Tussauds och Trafalgar Square. Att gå genom Hyde Park och bläddra bland skivorna på HMV på Oxford Street.

Jag lyssnade på folkmusik på en klubb nära Gloucester Road (där jag bodde), och såg Jon Hiseman’s grupp Colosseum på Marquee (Hiseman hade tidigare spelat med John Mayall and the Bluesbreakers). Fruktansvärt rökigt i lokalen.

Framförallt ville jag gå på fotboll, men det lokale resebyråkillen (Atlas) sa att det inte gick att få tag på biljetter. Nåja, dagen innan matchen åkte jag ner till stadion, och lyckades ändå köpa en. Den dagen gick jag omkring med en plastpåse med en lagbild på IFK, och tänkte väl att någon skulle bli nyfiken. Men det hände inte.

Fantastisk match. Chelsea hade några månader tidigare vunnit Cupvinnarcupen med spelare som Peter Osgood och Alan Hudson. United hade Bobby Charlton, Denis Law och George Best.

George Best blev utvisad, men United vann ändå. Bobby Charlton, Brian Kidd och Willie Morgan gjorde målen.

Walking down memory lane.

 

Detta inlägg publicerades i Idrott och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stamford Bridge

 1. Lars Lundh skriver:

  1971 pågick väl dom viktigaste tävlingarna på minigolfbanan vid Folkets Park i Norrköping.
  Vem minns inte de skruvade inslagen på bana 15.
  //Lars L

  Gilla

 2. bengtjacobsson skriver:

  Absolut. Jag minns att du och jag och Peter lite på nåder en kväll fick vara med i tävlingen som minigolfklubben ordnade, och att vi kom 1:a, 2:a och 4:a. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s