Malmö

IMG_2059Vi har haft helghäng med dottern och hennes kille i Malmö. Tittat på deras nya charmiga lägenhet. Ätit epikuriskt gott och promenerat runt i stan.

Malmö är fint.

En hel del kultur blev det. Skådat det svenska tungsinnet i form av en gråtande Gösta Ekman (skulptur av MLdGBE) och sett Eva Remeaus skor på David Hallsbron. Gjorde en visit i 40-års-firande Malmö konsthall.

IMG_3471Vi bodde på ett hotell i vars medeltidstegelfina källare delar av the Beatles en gång satt och drack öl, förevigat med bilder överallt på hotellet förstås (se nedan till höger).

Framförallt var vi på Moderna Muséet och såg utställningen med Nils Dardels tavlor. Absolut sevärt. Den döende dandyn har man sett förut men det fanns mycket mer där. Han ville verkligen vara modärn, Dardel. En del kubism, en del impressionism, en del futurism och annat lite obestämt. Döden är närvarande i många av tavlorna. Dardel visste tidigt att hans liv var lite kortare utmätt än de flesta andras.IMG_3434

Dardel målade också en hel del porträtt och förskönade ofta den avmålade (till andra konstnärers förfäran). Mycket fascinerande är det, så har ni chansen att ta er till Moderna muséet i Malmö: gör det. Utställningen pågår till i september. Bra espresso har de också.

På vägen hem från Malmö bestämde vi oss för att åka tillbaka i sommar när det är lite varmare.

Vilken fin helg det blev.

 

Detta inlägg publicerades i Kultur och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s