Happiness is a warm gun

Happiness is a warm gun är en Lennon-låt. Den fanns med på The White Album, och är egenartat komponerad. Tre fragment har förts samman till en låt. En av Beatles bästa.

IMG_3553Jag kom att tänka på låten när jag nyligen läste ett meddelande på den egna högskolans hemsida. Så här stod det:

”Polisstudenterna på termin 1 har just nu sin grundläggande utbildning i säker vapenhantering … Det är riktiga vapen som används, men all träning sker torrt, det vill säga utan att någon skarp ammunition avfyras.”

Polisutbildningen är ny för i år på Södertörn. Jag har av undervisande lärare enbart hört positiva omdömen om de blivande poliserna, så det kan nog bli bra. Vapenhantering är dock inte något som jag egentligen förknippar med akademin, så det känns bra att pistolerna inte är varma.

Happiness is a warm gun var en slogan som National Rifle Association använde sig av, och det var den som Lennon hade snappat upp. Han sade själv om låten att ” … it’s sort of a history of rock’n’roll”. Texten har vanligen antagits handla om droger. När den kom förbjöds den dock av BBC för den sexuella symboliken.

Mother Superior jump the gun …

 

Detta inlägg publicerades i Kultur och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s