Ensam i sitt slag

symbol, logo, huvudbudskap_597pxSödertörn bytte nyligen logga. Reklambyrån berättade att de hade lekt med prickarna i de båda ö:na i namnet Södertörn. Prickarna hade trillat ner, och såg nu ut som ögon (se till höger).

logo-startsida-sv-1Veckan efter varsnade en kollega på utflykt i Östergötland att Linköpings universitet nyligen också hade låtit sin prick över i:et trilla ner, och lägga sig på horisontallinjen (se till vänster).

IMG_4776Idag noterade jag så på en reklamskylt i T-banan att Jönköpings universitet har anslutit sig till samma trend. Pricken över j:et hade trillat ner, och lagt sig bakom JU.

Ett av lärosätena skriver så här om loggor: ”Logotypen är en unik grafisk bild – en visuell gestaltning av varumärket”. Unik betyder enligt ordboken ”ensam i sitt slag”.

 

Detta inlägg publicerades i Forskning och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ensam i sitt slag

  1. Fredrik Tell skriver:

    Fråga de tusentals studenter på LiU som följde en FB-grupp med syftet att visa att den nya loggan bara var nymodigt (fad) ”dravel” som snart skulle bli gammalmodigt och därför uppmanade universitetsledningen att byta tillbaka. Låter som att din observation ger visst stöd till denna oro…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s