The beat goes on

Screenshot 2022-02-22 at 19.21.33Idag gjorde jag den första intervjun i ett nytt forskningsprojekt.

Jag ska tillsammans med en kollega från Sciences Po i Paris – Olivier Borraz –  jämföra den svenska covidhanteringen med den franska.

Mer specifikt ska vi titta på hur organiseringen av expertis i de olika länderna har påverkat vilka policies som har tagits fram och vilka beslut som har fattats under pandemin.

Vår förförståelse är att det finns många intressanta skillnader mellan länderna.

Idag intervjuade vi Johan Carlson. Carlson var ända till för några månader sedan högste chef vid myndigheten, men han har också en lång historia inom politikområdet.

Han arbetade på Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet innan han blev generaldirektör vid den nyinrättade Folkhälsomyndigheten.

Vi hade för intervjun – genom vänliga kollegor – fått låna det Alinska biblioteket i Skytteanum, och det blev en mycket givande intervju (trots de två timmarna hann vi inte med allt som vi hade planerat).

I nästa månad ska vi intervjua chefer på Folkhälsomyndigheten i Solna. Vi ska också boka in samtal med andra: allt från statssekreterare till mikrobiologer.

Att starta ett nytt forskningsprojekt känns som ett bra sätt att inleda sin pensionärstillvaro.

Det känns också fint att alla timmar under 2021 som jag lyssnade till de myndighetsgemensamma pressträffarna nu – så här i efterhand – kommer att kunna räknas som arbete.

Detta inlägg publicerades i Forskning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s