Förvaltningen i samhället

IMG_0422Nyligen firade vi Förvaltningsakademins första 10 år med en välbesökt konferens på Södertörn.

Under eftermiddagen presenterade vi en ny bok: Förvaltningen i samhället. Jag har redigerat den tillsammans med Anders Ivarsson Westerberg.

Vi tyckte att jubiléet skulle vara ett lämpligt tillfälle att samla ihop en del erfarenheter från forskningen (det är faktiskt den tionde boken i vår bokserie hos Studentlitteratur).

Direktiven till forskarkollegorna/författarna var att de skulle skriva om något som de forskade om och brann för. Vi beställde 10-12 sidor läsvärd text utan onödig vetenskaplig jargong.

Vi fick god respons. Boken innehåller 20 korta och intressanta kapitel, så det har blivit ett aptitligt smörgåsbord av texter.

IMG_0419Forskarna som har skrivit är hemmahörande i olika ämnen: offentlig förvaltning, statsvetenskap, organisationsteori, företagsekonomi, sociologi, offentlig rätt … men där finns också språkvetare och historiker.

Som ni förstår är det mångvetenskap på riktigt.

Boken genomsyras av idén om hur betydelsefullt det är med en duglig och pålitlig förvaltning.

Det är särskilt viktigt att i tider som dessa påminna sig om att en sådan förvaltning utgör en slags samhällelig nationalklenod. Något att vara rädd om.

Detta inlägg publicerades i Forskning, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s