Bok om politisk styrning

 

9780199684168_450Under några år var jag med och ledde ett forskningsprogram som hette Regeringen och samhällets organisering. Vi var ett dussintal forskare som i olika projekt försökte begripa oss på genuint svåra frågor om makt och styrning, och vi har publicerat våra rön både för inhemsk och utländsk publik.

Nu har det kommit en bok som sammanfattar lärdomarna: Governing the Embedded State. The Organizational Dimension of Governance (Oxford University Press, 2015). Kanske mest för en internationell publik, men vi hoppas att den också ska bli läst hemmavid.

Jag har skrivit boken tillsammans med kollegerna och vännerna Jon Pierre och Göran Sundström. Det har varit ett utmärkt samarbete. En hel del av det gemensamma tänkandet har skett under inmundigande av diverse bakverk (bland annat ljuvliga kardemummabullar) på legendariska café Tårtan på Hornsgatan i Stockholm.

Boken passar bra för kurser på avancerad nivå, och förlaget har lovat att fixa till det så att priset i så fall kan bli överkomligt för studenterna. Vi vill förstås också att boken ska bli läst i förvaltningen. Senare i veckan presenterar vi bokens innehåll vid några statliga myndigheter: Ekonomistyrningsverket och Statskontoret. Läs gärna mer om boken här.

 

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s