Vemod

Kändes bra med barnen samlade. Det blev en vacker begravning. Solen sken in genom kyrkfönstren på Söderledskyrkan. Fäbodpsalm, nocturne och tröstevisa. Dottern sjöng en irländsk psalm. En organist spelade (ingen vanlig kantor). Efteråt en minnesstund. Det blev ett avsked både till pappa och mamma.

Efteråt promenerade vi långsamt tillbaka genom Ektorp, förbi Idrottsparken, längs Södra Promenaden och nedför backen vid läroverket. Drack ett glas vin, pratade med dottern och hennes pojkvän innan de tog tåget söderut mot Malmö (sönerna var redan på väg norrut). Gick till hotellet och vilade, och åt sedan lite mat. Fint och vemodigt.

 

Detta inlägg publicerades i Varjehanda. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s