Broken dreams

Broken-dreamsEfter en dag med kollegor på Södertörn diskuterande utbildning och forskning, men också visioner, strategier, planer, utvärderingar (ingen kommer undan administrationssamhället), tog jag tåget till Borlänge.

Här finns Trafikverket och i morgon ska jag prata om Styrning av Trafikverket för en del forskarkollegor, men framförallt för en hoper tjänstemän i verket.

Trafikverket startade sin verksamhet i april 2010, och myndigheten växte under stor tidspress fram ur Banverket och Vägverket. Ambitionerna var höga och det fanns sannerligen förväntningar på den nya trafikslagsövergripande myndigheten.

Alla skulle komma fram snabbt, grönt och säkert.

Så har det inte riktigt blivit, och verket har fått utstå mycket kritik (alla som åker tåg har väl någon gång tänkt att allt inte står rätt till). Senast levererade en offentlig utredning massiv kritik mot myndighetens ledning för att inte ha ” … koll på anläggningen”.

Men inte är det lätt, och som den tillträdande generaldirektören Lena Erixon sade när hon i veckan blev presenterad av ministern: ” … det finns ingen quick fix”. Nej, det gäller nog att ha en hel del respekt för uppgiftens komplexitet.

Så tänker jag när jag sitter på restaurang Broken Dreams i Borlänge, och lägger sista handen vid min presentation.

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s