Vänster öga

Alltsedan jag i unga år fick en sten kastad i det vänstra ögat, har jag nästan helt fått lita till det högra.

Det vänstra har hjälpt till en smula med vidvinkelseendet, men annars inte gjort så mycket väsen av sig. Det högra har, å andra sidan, varit högst pålitligt.

Sedan en tid har det vänstra börjat krångla, vilket jag nog tycker är lite bonddrygt med tanke på hur lite det över åren har bidragit till det gemensamma projektet.

Synfältet ut åt vänster har försvunnit, vilket har gjort både trängsel i tunnelbanan och akademiskt mingel svårare att hantera.

Diagnosen från ögonsjukhuset S:t Erik var grå starr på vänster öga, och följaktligen operation. Sådana ingrepp är rutin och nästan alla seniora människor som jag känner tycks ha mestadels goda erfarenheter av egna (eller andras) operationer.

Operationen blir av senare i veckan. Det är tidigare än jag hade förväntat. Trycket i det vänstra ögat var såpass högt att den helige Erik ville operera så snart som möjligt.

Dålig timing på flera sätt, men jag är tacksam över att få en tid så snabbt.

Jag oroar mig nog inte så mycket för den här operationen, men hoppas förstås få tillbaka den begränsade syn som jag hade förut.

Det blir annorlunda när det högra ögat inom några år (antar jag) ska få en ny lins. Då blir det mer nervigt.

 

Detta inlägg publicerades i Varjehanda och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vänster öga

 1. Lars lundh skriver:

  Jag har endast vidvinkelseende på mitt vänstra öga sedan födseln. Än så länge inga problem med synen, tack och lov. Det finns dock andra jobbiga ålderskrämpor trist nog.

  Gilla

  • bengtjacobsson skriver:

   Lasse, det här citatet från Nikki Sixx är lite fint: ”You have to age gracefully … and that’s what I love about Keith Richards … and about the Rolling Stones. They age gracefully. They are falling apart at the seams right before our eyes, and they are doing it gracefully. And that’s the most beautiful thing that we can do.” 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s