Killgänget i Gröndal

IMG_0061Haft några härligt intensiva dagar på sistone med barnbarnen.

I lördags fyllde Flora 5 år och det firades på Junotäppan i Gamla Stan. En massa barn och deras föräldrar utfordrades med grillkorv och tårta.

Under måndag och tisdag hade sedan jag och äldste sonen Jon ansvar för de tre andra: Albin och Olof (Linneas killar) och så minstingen, Arthur (se bilden uppe till höger).

Flora, 5-åringen, hade dragit till Paris, så det blev helt enkelt ett killgäng kvar.

Vi var hemma hos Jon i Gröndal. De tre kidsen (som är 1,2 och 4) år hade en tendens att ge sig iväg åt lite olika håll när chanser till detta erbjöds, så det var bra att vi var två som hade (någorlunda) koll.

2255830a-bb04-4bf5-a2e6-a88d881c2b28Det var också svårt att arrangera bilder där alla ville vara med. Exempelvis på Naturhistoriska där vi vuxna tyckte att det skulle vara kul om alla satt på den stora grodan. Det gick som synes sådär …

Vi hann med en hel del: bland annat djur och parklek i Aspudden, fruktlekpark och fika i Liljeholmen, besök på Naturhistoriska muséet ute i Frescati … och en hel del Spidermanfilmer.

Höjdpunkten för Olof var när han tillsammans med sin morbror fick utforska limpistolens funktioner (se nedan till vänster).

Mathållningen anpassades självfallet för den yngre åldersgruppen, men vi vuxna tillät oss ändå en Bordeaux till falukorven.

IMG_0021Väldigt roligt och intensivt var det. Mindre kul var det dock att jag började känna mig ordentligt hängig på hemväg till Uppsala. Febrig och ordentligt risig på onsdag morgon, så nu är det sängläge och en del inställda aktiviteter.

Ibland blir det inte som man har tänkt sig.

Man brukar ofta hänföra den här typen av smittor till umgänge med barnbarn, men i det här fallet är det nog inte så.

Gissningsvis var det under konserten med Sting i Globen i förra veckan som viruset fick fäste. Det stämmer bäst tidsmässigt. Kanske var den konserten – om någon fortfarande kommer ihåg det ordet – ett superspridarevent?

Måhända har både jag och Maria (jo, hon är också sjuk) åkt på den nya omikronvarianten BQ.1. Vem vet? Hursomhelst räknar vi med att vara friska om ett par dagar.

Detta inlägg publicerades i Varjehanda. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s